PAELLA – ΠΑΕΓΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 1- λουκάνικο χωριάτικο πικάντικο
  • 6-10 γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλια & κελύφη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 7-8 ίνες σαφράν
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 1 φλιτζ. αρακά
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα μπούτια από το κοτόπουλο σε  μέτρια κομμάτια και τα
αλατοπιπερώνετε. Κόβετε και τα λουκάνικα σε φέτες. Σε μία κατσαρόλα
ρίχνετε 6 φλιτζάνια νερό και το βάζετε να ζεσταθεί. Όταν πάρει
βράση προσθέτετε το σαφράν και αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να
πάρει χρώμα και γεύση το νερό από το σαφράν.

Σε μία φαρδιά
κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 5΄-6΄ μέχρι
να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε
σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνετε τις φέτες λουκάνικου
και τις σοτάρετε 2΄-3΄, τις αφαιρείτε και τις βάζετε στην πιατέλα
με το κοτόπουλο. Σοτάρετε και τις γαρίδες για 2΄-3΄ μέχρι να πάρουν
χρώμα και τις μεταφέρετε στην πιατέλα με το κοτόπουλο και το
λουκάνικο.

Βάζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να
μαλακώσει για 1΄-2΄. Προσθέτετε την πιπεριά και το σκόρδο και
αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-2΄. Ρίχνετε και το ρύζι και σοτάρετε
για 1΄-2΄ ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε την
ντομάτα ανακατεύοντας και ρίχνετε το ζωμό με το σαφράν. Μόλις ο
ζωμός πάρει βράση, ρίχνετε τα φιλετάκια κοτόπουλου, χαμηλώνετε λίγο
τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 10΄. Προσθέτετε τον αρακά, το
αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5΄.
Ρίχνετε τις γαρίδες,  και τις φέτες από το λουκάνικο και
σιγομαγειρεύετε για άλλα 5΄-7΄ περίπου. Ανακατεύετε ελαφρά και
αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό
και σερβίρετε.

Top