PANNA COTTA (πανακότα) ΙΤΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 ml γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 ζελατίνες μουλιασμένες και λιωμένες σε 10 ml κονιάκ
  • 7 σταγόνες εσάνς μαστίχα Χίου

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την ζάχαρη
και την βανίλια, ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε
να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Προσθέτετε τις ζελατίνες ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν και
κατεβάζετε από την φωτιά. Βάζετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια και
τα τοποθετείτε για 5-6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Σερβίρετε
ξεφορμάροντας τα φορμάκια τοποθετώντας τα για δευτερόλεπτα σε ζεστό
νερό. Γαρνίρετε την πανακότα με ό,τι σας αρέσει, μαρμελάδα, γλυκό
κουταλιού, ξηρούς καρπούς, κ.ά.

Top