ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό παντζάρια κομμένα σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομ.
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 lt ζωμό βοδινού ή λαχανικών
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα παντζάρια, τις πατάτες
και το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το
κρασί. Αλατοπιπερώνετε ανακατεύοντας απαλά και προσθέτετε τον ζωμό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τα
λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ζεστό νερό.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε όλα τα υλικά της
κατσαρόλας. Τέλος, ρίχνετε μπαλσάμικο και ανακατεύετε. Αναμειγνύετε
σε μπολ το γιαούρτι μαζί με το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και το ξύσμα
λεμονιού. Σερβίρετε τη σούπα προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι και
μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Top