ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3-4 μεγάλες πατάτες
  • 4-5 ραπανάκι
  • 5-8 ντοματίνια
  • 2-3 μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 1-2 αγγουράκια τουρσί
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Δοκιμάζετε τρυπώντας με ένα μαχαίρι ή σουβλάκι. Όταν βράσουν τις
στραγγίζετε τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζετε. Κόβετε
σε φέτες πάχους 1 εκ. ή μεγάλα καρέ 2 εκ. Προσθέτετε το κρεμμύδι
και την πιπεριά ψιλοκομμένη, το αγγουράκι κομμένα μικρά καρέ,τα
ραπανάκια φέτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για ντρέσιγκ έχετε πολλές επιλογές. Χρησιμοποιήστε μια βινεγκρέτ
με ελαιόλαδο και ξύδι ή ανακατέψτε την πατατοσαλάτα με μαγιονέζα.
Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε  διάφορα τυριά, κοτόπουλο,
αλλαντικά ή και μοσχάρι καλοβρασμένο κομμένα όλα στο μέγεθος της
πατάτας.

Top