ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΥΛΙΚA

  • 6 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
  • 2 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
  • 3 βανίλιες
  • 1 φακ. μπέικιν παόυντερ
  • 2-3 κ.σ. κακάο
  • ½ σφινάκι ούζο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ
τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε την μαρέγκα
σταδιακά εξακολουθώντας το χτύπημα. Συνεχίζετε με το αραβοσιτέλαιο,
τις βανίλιες, το ούζο και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Παίρνετε ένα
μέρος (κομμάτι) και το ανακατεύετε με το κακάο μέχρι να
ομογενοποιηθεί με την ζύμη. Το χωρίζετε σε 4 κομμάτια και τα
πλάθετε λωρίδες. Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμη σε παραλληλόγραμμο.
Διπλώνετε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και τυλίγετε
σχηματίζοντας ρολό. Τα βάζετε σε λαμαρίνα που έχετε αλείψει με λάδι
ή έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, χωρίς να τα χαράξετε. Ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Όταν ψηθούν τα
κόβετε και τα βάζετε στην λαμαρίνα ξαπλωτά το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα ξαναβάζετε στο φούρνο στους 150οC για να στεγνώσουν
15΄-20΄ περίπου.

Top