ΠΙΤΑΚΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο  φύλλο κρούστας
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζετε 1κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το μπέικον και το σοτάρετε για 3΄-4΄. Το αφαιρείτε. Στο
ίδιο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα
κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το σπανάκι για 5΄-7΄
μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και
αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο σε
χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα
για 3΄-4΄ μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτετε και το γάλα σιγά-σιγά
συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη
φωτιά. Ρίχνετε τα αυγά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε διαρκώς
μέχρι να ενσωματωθούν. Αφότου κρυώσει η μπεσαμέλ ρίχνετε τα τυριά,
το μείγμα μανιτάρια-σπανάκι, το μπέικον διορθώνετε το αλάτι, αν
χρειάζεται. Απλώνετε τα φύλλα  και τα κόβετε κατά μήκος της
μακριάς πλευράς. Βάζετε 1κ.σ. γέμιση στην δεξιά άκρη της κάθε
λωρίδας. Τα διπλώνετε διαγώνια αριστερά-δεξιά σχηματίζοντας
τρίγωνα. Αλείφετε το κάθε τρίγωνο με αυγό και τα βάζετε σε ένα ταψί
με λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
190οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό για
20΄-25΄ περίπου. Μπορείτε να τα τηγανίσετε σε μέτρια φωτιά 1΄-2΄
την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Top