ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο ζουλιέν
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες ζουλιέν
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομ.
  • 1-2 σκελ. σκόρδο λειωμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σφην. λευκό κρασί
  • 2 φλ. χυλοπίτες χρωματιστές
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελιές
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε το κοτόπουλο και
αφήνετε να σοταριστεί 2΄-3΄ η κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία
μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το
σκόρδο, τις ελιές και αφήνετε τα λαχανικά να σοταριστούν για 4΄-5΄.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζετε και
σιγοβράζετε για 40΄ περίπου. Αφού βράσει το φαγητό αποσύρετε από
την φωτιά. Προσθέτετε το γιαούρτι και το δυόσμο. Ανακατεύετε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 4-5 φλιτζάνια νερό και αλάτι. Αφήνετε να
πάρει 1-2 βράσεις. Ρίχνετε τις χυλοπίτες και βράζετε μέχρι να
απορροφηθεί όλο το νερό. Ρίχνετε το μείγμα κοτόπουλου, ανακατεύετε
και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Top