ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • ανάμικτα σαλατικά (ραντίτσιο, λόλα. αίσμπεργκ, ρόκα κ.ά.)
  • 4 αχλάδια
  • 1 κ.σ. ρόδια
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα φρούτα
  • 1 κ.γ. σταφίδα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα αχλάδια και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα
κόβετε στα τέσσερα, αφαιρείτε τα σπόρια και τα βάζετε σε ένα ταψάκι
που το έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφετε με το
βούτυρο και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200οC για 30΄-35΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Βάζετε
στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάτε μέχρι να
ομογενοποιηθούν και να έχετε μία παχύρρευστη σάλτσα. Κόβετε τα
σαλατικά με το χέρι σας σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζετε σε σαλατιέρα,
προσθέτετε τις σταφίδες, τα αποξηραμένα και τα ρόδια και
ανακατεύετε. Βάζετε τα αχλάδια, περιχύνετε με τη σάλτσα και την
πασπαλίζετε με το κουκουνάρι. Σερβίρεται αμέσως.

Top