ΣΟΥΠΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΗ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γρ. πολυσπόρια   (φασόλια άσπρα, μαυρομάτικα, χάνδρες, φακές,
    φάβα, ρεβίθια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομ.
  • 2 σκόρδα ψιλοκομ.
  • 2 καρότα καρέ
  • 2 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη) καρέ
  • 2 κολοκυθάκια καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομ.
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1½ lt καυτό νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε για 10-12 ώρες τα σπόρια. Σουρώνετε και τα ξεπλένετε. Σε
μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρετε 3΄-4΄ τα κρεμμύδια και το
σκόρδο. Ρίχνετε τα όσπρια και ανακατεύετε για 2΄-3΄. Ρίχνετε το
καυτό νερό και αφήνετε να βράσουν για 30΄. Ρίχνετε τα λαχανικά,
αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20΄ ακόμα.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, την ρίγανη και αφήστε το φαγητό για
5΄-10΄ ακόμη μέχρι να χυλώσει.

Top