ΓΛΩΣΣΕΣ ΡΟΛΟ ή ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 γλώσσες 
  • 100 γρ. γαρίδες μικρές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη μικρά καρέ
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις γλώσσες και τις βάζετε σε ταψάκι. Σε ένα μπολ
αναμειγνύετε 2κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι,
πιπέρι και τις περιχύνετε . Τις αφήνετε στο μείγμα για λίγο. Σε ένα
μπολ ρίχνετε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το ανθότυρο, τη
μουστάρδα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε κάθε φιλέτο από μία κουταλιά γέμισης και τυλίγετε τη
γλώσσα σε ρολό. Στερεώνετε το ρολό με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετείτε τα ρολά σε ένα μικρό πυρέξ και τα περιχύνετε με το
υπόλοιπο λάδι, το κρασί και το νερό. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για
15΄. Σουρώνετε το ζωμό από το ταψί μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα,
προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήνετε την
κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνετε τα ρολά γλώσσας  με σάλτσα και συνοδεύστε με
κους-κούς ή σπανάκι που το έχετε γιαχνίσει.

 

Top