ΨΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ – ΚΟΛΙΟΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κολιοί

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

  • 1 παξιμάδι κρίθινο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε κόβοντας με ένα ψαλίδι τα πτερύγια και πλένετε τα
ψάρια καλά. Κάνετε μια χαρακιά κατά μήκος στην κοιλιά του ψαριού.
Αφαιρείτε τα εντόσθια και ξαναπλένετε τα ψάρια. Τα στραγγίζετε και
τα αλατίζετε. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Σε ένα μπολ
βάζετε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο
μούλτι το κρίθινο παξιμάδι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το χυμό
λεμονιού και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά Σε
ένα μπολ χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας το ελαιόλαδο, το χυμό
λεμονιού, το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι πιπέρι μέχρι να
ομογενοποιηθούν.  Γεμίζετε τα ψάρια με ένα κουτάλι. Τα βάζετε
σε ένα ταψί, τα αλείφετε με 1κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνετε ομοιόμορφα
το μείγμα παξιμαδιού. Ρίχνετε τη σάλτσα και ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180οC για 25΄-35΄ μέχρι να ψηθούν τα ψάρια
και να χυλώσει η σάλτσα. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Αφήνετε να
πέσει λίγο η θερμοκρασία. Τα σερβίρετε με γλιστρίδα σαλάτα.

Top