ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό διάφορα ψάρια για βράσιμο (μπακαλιάρος, σφυρίδα,
    σκορπίνα, φαγκρί,  κ.ά.)
  • 3 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • 2 καρότα
  • 6-7 ίνες σαφράν
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα ψάρια αφαιρώντας τα λέπια και τα εντόσθια. Τα
πλένετε, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να
στραγγίξουν. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε μία φαρδιά
κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα
και το νερό, τόσο, όσο να τα σκεπάζει. Προσθέτετε τις ίνες σαφράν,
αλάτι, πιπέρι και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά
για 20΄ περίπου. Βάζετε και τα ψάρια και συνεχίζετε το βράσιμο για
12΄-15΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσουν τα
ψάρια. Χτυπάτε με ένα πιρούνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό
λεμονιού και το ρίχνετε στη σούπα. Αφήνετε να πάρει μια-δύο βράσεις
και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρείτε προσεκτικά τα
ψάρια με μια τρυπητή. Χτυπάτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή την
περνάτε στο μπλέντερ και την χτυπάτε μέχρι να γίνει κρέμα. Την
βάζετε στην κατσαρόλα, αφήνετε να πάρει μία-δύο βράσεις και την
αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με μία κουταλιά γιαούρτι λίγο
ελαιόλαδο και πιπέρι.

Top