ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι (φιλέτο ή κόντρα ή νουά)
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. κρασί
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνετε μικρές σχισμές στο κρέας και βάζετε σκελίδες σκόρδο
(κομμένες σε μεγάλα κομμάτια). Δένετε το κρέας με σπάγκο
μαγειρικής. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα μικρή, ίσα που
να χωράει το κρέας και το σοτάρετε. πολύ καλά, μέχρι να ροδίσει
γύρω-γύρω. Προσθέτετε το καρότο κομμένο σε 2-3  κομμάτια.
Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζετε το φαγητό
και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, για 1½ ώρα περίπου.
Κατά διαστήματα γυρίζετε το φαγητό να ψηθεί καλά. Ο χρόνος
ψησίματος εξαρτάται από το κρέας, (εάν είναι φιλέτο θέλει πολύ
λιγότερο 40΄ περίπου, ενώ εξαρτάται και εάν σας αρέσει να είναι
πολύ ψημένο ή εάν  το θέλετε στο κέντρο ρόζ). Βγάζετε το κρέας
από την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να μελώσει, να δέσει καλά.
Κόβετε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε με την σάλτσα του.

Top