ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα
  • 250 γρ. κουβερτούρα κομμένη
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7-8 κ.σ. γλυκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λειώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να
πέσει η θερμοκρασία της. Βάζετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και τη
χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μία σφιχτή σαντιγί. Την
προσθέτετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μπολ
βάζετε το κρασί και βουτάτε τα μπισκότα ένα-ένα για πολύ λίγο. Τα
σπάτε με τα χέρια σας και τα προσθέτετε στη σοκολάτα μαζί με τους
ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ελαφρά. Παίρνετε ένα σκεύος
κωνοειδές και καλύπτετε το εσωτερικό του με μεμβράνη. Το γεμίζετε
με το μείγμα σοκολάτας μέχρι την επιφάνειά του. Το σκεπάζετε και το
βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρετε σε μια
πιατέλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα  και
σερβίρετε.

Top