ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΖΑΜΠΟΝ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 12 φέτες ζαμπόν
  • 12 φέτες τυρί κίτρινο που λειώνει
  • 150 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σπανάκι με το ανθότυρο, το αλάτι και το
πιπέρι. Απλώνετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια το φύλλο
σφολιάτας και το ανοίγετε ελαφρά με τον πλάστη. Στρώνετε το ζαμπόν
ομοιόμορφα πάνω από το φύλλο αφήνοντας 1εκ. κενό από τις πλευρές.
Απλώνετε και το τυρί και πασπαλίζετε ομοιόμορφα το μείγμα
σπανάκι-ανθότυρο. Πιάνετε την άκρη του φύλλου της σφολιάτας και
αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολό, αφήνοντάς το με την ένωση προς τα
κάτω. Με ένα μαχαίρι κόβετε σε φέτες κομμάτια 2-3εκ. περίπου. Στην
λαμαρίνα του φούρνου στρώνετε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε τις
φέτες με την μία κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω. Τα αλείφετε με
αυγό γύρω-γύρω και από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.

Top