ΡΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250-300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 5 αυγά χωριστά κρόκους-ασπράδια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χτυπάτε με το
μίξερ τους κρόκους με 100 γρ. από την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να
ασπρίσει. Χτυπάτε με την υπόλοιπη ζάχαρη τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ρίχνετε την μισή μαρέγκα στο μείγμα κρόκων ανακατεύετε απαλά και
προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνετε και την
υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Στρώνετε το
μείγμα σε ταψί (με λαδόκολλα) πάχους 1 εκ . και ψήνετε για 10΄-12΄
μέχρι να ροδίσει. Απλώνετε σ’όλη την επιφάνεια την μαρμελάδα και
τυλίγετε προσεκτικά σε σφιχτό ρολό. Κόβετε το ρολό σε  λεπτές
φέτες και πασπαλίζετε με άχνη.

Top