ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι)
  • 200 γρ. κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. άσπρα μανιτάρια μικρά, καθαρισμένα, κομμένα
  • 1900 ml ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό ή διαλυμένο με κύβους
    κοτόπουλου)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο για το σπανάκι
  • 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • λίγα κλωναράκια μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το ζωμό κοτόπουλου και τον αφήνετε σε σιγανή φωτιά. Σε
μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια σε 1½κ.σ. βούτυρο και 1½κ.σ.
ελαιόλαδο για 5΄, μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους και να πάρουν
χρώμα. Προσθέτετε τα κάστανα, ⅓ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και
πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
μέχρι να μαλακώσουν στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1κ.σ. βούτυρο.
Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί από το βούτυρο
και να αρχίσει να κολλάει. Αμέσως προσθέτετε ½ φλιτζάνι ζωμό και
αφήνετε να απορροφηθεί ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζετε μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι. Μπορεί να μη χρειαστεί να βάλετε όλο το ζωμό.
Στο τέλος προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κάστανα και ανακατεύετε
καλά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το
υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε
με πιρούνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Γαρνίρετε με κουκουνάρι.

Top