ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 lt ζωμό κότας ζεστό
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 70 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις
πιπεριές, το κρεμμύδι και το σέλινο. Ρίχνετε το ρύζι και
ανακατεύετε για 5΄. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το
αλκοόλ, προσθέτετε μια κουτάλα της σούπας ζωμό. Όταν απορροφηθεί,
προσθέτετε άλλη μία κουτάλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι
να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό. Όταν το ρύζι μαγειρευτεί τόσο που
να κρατάει στο δόντι (αλ ντέντε), ρίχνετε την παρμεζάνα, το
βασιλικό και το βούτυρο και ανακατεύετε ώσπου το ριζότο να
αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Top