ΣΑΛΑΤΑ ΓΟΥΟΛΝΤΟΡΦ

ΥΛΙΚΑ

  • τρυφερά φύλλα για  σαλάτα
  • 2 μεγάλα σφιχτά μήλα
  • 3-4 τρυφερά κλωνάρια σέλερι
  • ½ φλ. καρύδια χοντοκ.
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2-3 ραπανάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε κυβάκια τα μήλα. Τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό και
λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε και κόβετε σε κομματάκια το
σέλερι. Παίρνετε τα μήλα στραγγίζοντάς τα και τα βάζετε σε ένα
μπόλ. Ανακατεύετε το σέλερι με τα μήλα και προσθέτετε τα καρύδια.
Αλατοπιπερώνετε. Σε χωριστό μπολάκι αραιώνετε τη μαγιονέζα με το
κρασί και τη ρίχνετε στα μήλα. Τα ανακατεύετε καλά να πάει παντού η
σάλτσα. Βάζετε σε μια σαλατιέρα τα φύλλα της σαλάτας και μοιράζετε
το μείγμα των μήλων. Ντεκοράρετε με ραπανάκια κομμένα λεπτές φέτες
και σερβίρετε.

Top