ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζ. πλιγούρι

  • 2 καλαμαράκια ψητά κομμένα σε
    φέτες

  • 500 γρ. γαρίδες
    σοταρισμένες

  • 2 αγγούρια κομμένα καρέ

  • 2-3 ντομάτες  κομμένες καρέ

  • 2 πιπεριές πράσινες κομ. καρέ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. άνηθο 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το μπλιγούρι σε ένα μπολ και
ρίχνετε 3 φλιτζάνια ζεστό αλατισμένο νερό για 15΄-20΄ μέχρι να
μαλακώσει. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τις ντομάτες, τα
αγγούρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καλαμάρια, τις
γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το χυμό
λεμονιού και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε τη σαλάτα να σταθεί
για 30΄ και σερβίρετε.

Top