SALSA VERDE (ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΡΝΤΕ) – ΙΤΑΛΙΑ (ΤΟΣΚΑΝΗ)

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 2 φιλετάκια αντζούγιας
  • 1 κ.γ. κάππαρη
  • 2 κ.γ. κουκουνάρι
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κρεμμώδης
σάλτσα.

ΣΗΜ.: Κλασική ιταλική σάλτσα για ψητά
κρέατα και ψάρια. Μαϊντανός, βασιλικός, ρίγανη, σκόρδο, κάππαρη,
αντζούγιες και ελαιόλαδο, τα βασικά συστατικά. Βέβαια επιτρέπονται
αλλαγές και προσθήκες κατά τη γεύση του δημιουργού  και τη
διαθεσιμότητα των υλικών.

Top