ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

ΥΛΙΚΑ 

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. καρύδια, χοντροκομ.
  • 3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το σκόρδο και το αλάτι μέχρι να
πολτοποιηθεί. προσθέτετε τα καρύδια (ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα) και τα
κοπανάτε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε και το ψωμί και
συνεχίζετε να τα χτυπάτε όλα μαζί. Στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ
λάδι, ξίδι και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει
κρεμμώδη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό.

Top