ΣΟΥΠΑ ΡΕΒΙΘΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε για 12 ώρες τα ρεβίθια.Τα σουρώνετε και βάζετε να
βράσουν σε μπόλικο νερό για 10΄.Τα ξανασουρώνετε και τα βάζετε με
μπόλικο νερό να βράσουν, ρίχνοντας τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης
για 40΄- 50΄. Στα 50΄ ρίχνετε ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και
πιπέρι.Συνεχίζετε το βράσιμο για 15΄ μέχρι να χυλώσουν τα
ρεβίθια.Αν δεν χυλώσουν παίρνετε μια κούπα ρεβίθια και τα
πολτοποιείται στο multi. Τα ρίχνετε στο φαγητό και αφήνετε να
πάρει 2-3 βράσεις. Το φαγητό είναι έτοιμο.

Top