ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. τραχανάς
  • 2-3 πράσα κομμένα ροδέλες
  • 2-3 καρότα κομμένα μικρό καρέ
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκ.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκ.
  • 2 πιπεριές ψιλοκ.
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο,
τα πράσα κομμένα ροδέλες (μόνο το λευκό),καρότο και την πιπεριά
ανακατεύοντας για 3΄- 4΄.Σβήνετε με κρασί αφήνοντας 2΄- 3΄ να
εξατμιστεί.Ρίχνετε τα φύλλα δάφνης.Αφού πάρει 1-2 βράσεις
προσθέτετε τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς για
να μην κολλήσει.Ρίξτε 250 ml νερό χαμηλώνοντας την θερμοκρασία και
μαγειρέψτε για 30΄- 35΄.Ελέγχετε το υγρό συμπληρώνοντας με ζεστό
νερό.

Top