ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. σουπιές
  • 500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. κον κασέ
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις σουπιές σε
μικρά κομμάτια. Βάλτε σε μία κατσαρόλα λάδι ελιάς, αφήνετε να
ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν
διάφανα. Προσθέστε τις σουπιές και αφήνετε να σοταριστούν για 5΄
ανακατεύετε συνεχώς. Σβήστε με το κρασί και το ξίδι. Αφήστε το
αλκοόλ να εξατμισθεί. Ρίξτε το κον κασέ, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα
δάφνης, το πιπέρι και τον άνηθο. Ρίξτε μια κούπα χλιαρό νερό και
όταν πάρει βράση χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Αφήστε το φαγητό να
σιγοβράσει, να μελώσει η σάλτσα. Ρίξτε αλάτι και αφήστε να πάρει
μια δύο βράσεις και κατεβάζετε από την φωτιά.

Top