SPARE RIBS – ΚΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 1 κ.σ φυστικέλαιο
  • ¼ φλ. κινέζικη μπάρμπεκιου σος
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 2 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ
  • ¼ φλ. μέλι
  • ⅓ φλ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. μείγμα πέντε μπαχαρικών

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα παϊδάκια σε μία κατσαρόλα με νερό για 10΄ ή μέχρι να
μαλακώσουν. Στραγγίζετε και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το λάδι στο γουόκ και βάζετε τα παϊδάκια να ροδίσουν.
Στη συνέχεια τα στραγγίζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σκουπίζετε το
λάδι από το γουόκ και βάζετε τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.
Προσθέτετε το κρέας και το αφήνετε για 10΄ μέχρι να πιει τη σάλτσα.

Top