ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες
- 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομ. ώριμες
- 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομ. (προαιρετικά)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομ.
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
- 2 σφηνάκια κρασί λευκό
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε τα λουκάνικα σε τηγάνι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο για
2΄-3΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε για 3΄ περίπου.
Ρίχνετε το σκόρδο για 1΄ και σοτάρετε. Σβήνετε με το κρασί και
αφήνετε να εξατμισθεί Ρίχνετε την ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο
αλάτι, δυόσμο. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 30΄
μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε
με μαϊντανό ή θυμάρι και σερβίρετε.