ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ – ΠΗΛΙΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομ. ώριμες
  • 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομ. (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομ.
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 2 σφηνάκια κρασί λευκό
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε τα λουκάνικα σε τηγάνι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο για
2΄-3΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε για 3΄ περίπου.
Ρίχνετε το σκόρδο για 1΄ και σοτάρετε. Σβήνετε με το κρασί και
αφήνετε να εξατμισθεί Ρίχνετε την ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο
αλάτι, δυόσμο. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 30΄
μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε
με μαϊντανό ή θυμάρι και σερβίρετε.

Top