ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 150 γρ. μανιτάρια, λευκά κομμένα στη μέση
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 φλιτζ. ελιές κομμένες στη μέση
  • 3-4 κ.σ. χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαλμυρίζετε το μπακαλιάρο και τον κόβετε σε κύβους 2-3εκ. Σε ένα
μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το
κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά
και τις ελιές και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνετε με το
κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το χυμό ντομάτας
και το πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10΄. Προσθέτετε
τον μπακαλιάρο και μισό φλιτζάνι νερό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για
8΄-10΄. Προσθέτετε το μαϊντανό και τη ρίγανη,. Δοκιμάζετε αν
χρειάζεται αλάτι. Βράζετε για 2΄-3΄ ακόμα και αποσύρετε το τηγάνι
από τη φωτιά. Αφήνετε για 5΄  και σερβίρετε.

Top