ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ & ΑΠΑΚΙ – ΚΡΗΤΗ


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

  • 500 γρ. ζοχούς χοντροκομμένους

  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες

  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. δυόσμο

  • απάκι  σε φέτες

  • 150 γρ. κονσέρβας ντοματάκια με το
    χυμό τους (τα ψιλοκόβετε)

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1
    φλιτζ. νερό

  • 4 αυγά χωριάτικα

  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο

  • αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το
ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το πράσο,
τα κρεμμυδάκια για 5΄-8΄. Προσθέτετε σπανάκι, άνηθο και συνεχίζετε
στο σοτάρισμα για άλλα 6΄ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το απάκι,
ανακατεύετε για 3΄-4΄. Ρίχνετε τα ντοματάκια με το χυμό τους
ψιλοκομμένα και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι. Αφήνετε το
φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το
φαγητό σκεπασμένο για 10΄. Ανοίγετε το καπάκι και σπάτε τα αυγά όσο
το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του φαγητού. Τα ψήνετε σε
χαμηλή φωτιά για 5΄. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε
να σταθεί για 5΄-10΄. Σερβίρετε με προσοχή για να μην σπάσουν οι
κρόκοι, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Top
hacklink al hack forum crack forum php shell indir wordpress nulled themes