ΥΛΙΚΑ
-
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
-
500 γρ. ζοχούς χοντροκομμένους
-
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 πράσα σε λεπτές φέτες
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. δυόσμο
-
απάκι σε φέτες
-
150 γρ. κονσέρβας ντοματάκια με το
χυμό τους (τα ψιλοκόβετε) -
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1
φλιτζ. νερό -
4 αυγά χωριάτικα
-
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
-
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το
ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το πράσο,
τα κρεμμυδάκια για 5΄-8΄. Προσθέτετε σπανάκι, άνηθο και συνεχίζετε
στο σοτάρισμα για άλλα 6΄ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το απάκι,
ανακατεύετε για 3΄-4΄. Ρίχνετε τα ντοματάκια με το χυμό τους
ψιλοκομμένα και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι. Αφήνετε το
φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το
φαγητό σκεπασμένο για 10΄. Ανοίγετε το καπάκι και σπάτε τα αυγά όσο
το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του φαγητού. Τα ψήνετε σε
χαμηλή φωτιά για 5΄. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε
να σταθεί για 5΄-10΄. Σερβίρετε με προσοχή για να μην σπάσουν οι
κρόκοι, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.