ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γίγαντες

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες
    2-3 εκ.

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2-3 χλωρά κρεμμυδάκια
    ψιλοκομμένα

  • 2 καρότα κομμένα φέτες

  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
    ψιλοκομμένες

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 κονσέρβα ντοματίνια
    ψιλοκομμένα με το χυμό τους

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς σε
μπόλικο νερό. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε μαζί με τα καρότα σε μια
κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό, τόσο ώστε να τα καλύπτει και τα βράζετε
για 45΄-50΄ μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνετε
3κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα
κρεμμύδια και το σκόρδο για 2΄-3΄. προσθέτετε τα λουκάνικα και τα
σοτάρετε 3΄-4΄. Ρίχνετε τις καυκαλήθρες και το χλωρό κρεμμύδι και
ανακατεύετε για 2΄-3΄ μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και
αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφαιρείτε τα λουκάνικα.
Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βάζετε σε ένα ταψί. Προσθέτετε το
μείγμα από το τηγάνι, τα ντοματάκια και το χυμό τους, την πάπρικα,
αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο
ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια από τον ζωμό που έβρασαν τα φασόλια, στον
οποίο διαλύετε τον πελτέ ντομάτας. Ψήνετε το φαγητό σε
προθερμασμένο φούρνο για 30΄-35΄. προσθέτετε τα λουκάνικα, και την
ρίγανη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10΄-15΄ μέχρι να μελώσει η
σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΣΗΜ.: Οι χρόνοι ψησίματος ποικίλουν ανάλογα με την
ποιότητα των οσπρίων.

Top