ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. καραβίδες

  • 1 πακέτο σπαγγέτι

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 5 ντομάτες τριμμένες

  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό

  • 1 lt ζεστό νερό

  • 2 κ.σ. μαϊντανό

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο
και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο
και τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε τις καραβίδες και τις
σοτάρετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα, και
τον ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνετε και αφαιρείτε τις καραβίδες.
Προσθέτετε το νερό. Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και ρίχνετε το
σπαγγέτι. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 10΄-12΄. Ρίχνετε
τις καραβίδες, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρετε
την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε 10΄ και σερβίρετε.

Top