ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό μύδια
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • ½ ποτ. κρασί λευκό
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή προαιρετικά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζ. μαϊντανό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα μύδια και τα βάζετε να αχνίσουν με το κρασί και το
σκόρδο. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάτε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, την
καυτερή πιπεριά, την πάπρικα και τις  ντομάτες, το αλάτι και
το πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 10΄ περίπου. Στο τέλος
προσθέτετε τη φέτα και το μαϊντανό και σερβίρετε.

Top