ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 ml ζωμό ψαριού ή κότας ή λαχανικών
  • 500 – 600 γρ.μύδια με κέλυφος
  • 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες ή χυμό ντομάτας
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το ζωμό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση
ρίχνετε μέσα τα μύδια. Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι για 2΄-3΄ ή
μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Τα στραγγίζετε κρατώντας το ζωμό, ενώ
πετάτε όσα δεν άνοιξαν. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνετε
λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πατάτα για λίγα
λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, τα
αρωματικά βότανακαι τα μύδια  και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Σιγοβράζετε για 1΄-2΄. Περνάτε από λεπτό σουρωτήρι το ζωμό που
έβρασαν τα μύδια, τον ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό
ντομάτας και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα κυβάκια της
πατάτας. Κατόπιν, ρίχνετε τα ντομαντίνια, το μαϊντανό και το
μπούκοβο και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά να βράσουν με
τις πατάτες. Αφαιρείτε το ψαχνό από τα περισσότερα μύδια και τα
ρίχνετε στη σούπα, κρατώντας μερικά ολόκληρα με το κέλυφος.
Αλατοπιπερώνετε ανάλογα και ρίχνετε μέσα και τα ολόκληρα μύδια.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε σε πιάτα.

Top