ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • αλεύρι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε το μπακαλιάρο  και τον κόβετε σε κομμάτια, Το
βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό νερό για 12 ώρες και αλλάζετε
το νερό ανά 3-4 ώρες. Αφού τον ξαλμυρίσετε, τον στραγγίζετε καλά
και αφαιρείτε τυχόν κόκαλα, τον αφήνετε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι
βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά. Στη
συνέχεια αλευρώνετε ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα
βάζετε στο τηγάνι. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν γύρω-γύρω 4΄-5΄
περίπου.

Top