ΤΗΓΑΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 καλαμαράκια σε ροδέλες

  • 600 γρ. γαρίδες

  • 4-5 καραβίδες

  • 2 πιπεριές χρωματιστές καρέ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 κ.σ. θυμάρι

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το
ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το
σκόρδο και τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις
αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-2΄. Ρίχνετε τα καλαμαράκια  και
ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα τα σοτάρετε για 4΄-5΄. Προσθέτετε
τις γαρίδες και τις καραβίδες και τις αφήνετε να σοταριστούν για
1΄-2΄ και σβήνετε με κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί,
αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 3-4κ.σ.
νερό και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγομαγερεύετε για 5΄-6΄
περίπου μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι
από τη φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Top