ΤΗΓΑΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ


ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι κομμένο σε μεγάλα
    κομμάτια

  • 2 καλαμαράκια σε ροδέλες

  • 600 γρ. γαρίδες

  • 4-5 καραβίδες

  • 2 πιπεριές χρωματιστές καρέ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζ. ούζο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 κ.σ. θυμάρι

  • αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι
και σε χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζετε για 40΄ περίπου έως να
μαλακώσει και το στραγγίζετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το
ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το
σκόρδο και τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις
αφήνετε να σοταριστούν για 1΄-2΄. Ρίχνετε τα καλαμαράκια και το
χταπόδι και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα τα σοτάρετε για
4΄-5΄. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις καραβίδες και τις αφήνετε να
σοταριστούν για 1΄-2΄ και σβήνετε με ούζο. Αφήνετε το αλκοόλ να
εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι, το χυμό
λεμονιού, 3-4κ.σ. νερό και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
Σιγομαγερεύετε για 5΄-6΄ περίπου μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς
υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Top