ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 24 σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη & 2 κ.σ.
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκκοι αυγών
  • 1 φλιτζ. ρούμι ή κονιάκ & 2 κ.σ. για την κρέμα
  • 2 φλιτζ. εσπρέσσο ή 2-3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζετε τον καφέ με το ρούμι και ανακατεύετε για 1΄-2΄.
Το αφήνετε με το μπολ στην άκρη. Βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα
γάλακτος με τις 2κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάτε τα υλικά με το μίξερ χειρός
μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη τη βάζετε στο
ψυγείο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τους κρόκους με 1 φλιτζάνι
ζάχαρη, το μασκαρπόνε και τις 2κ.σ. ρούμι. Ανακατεύετε με το μίξερ
χειρός μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά. Ρίχνετε στην κρέμα
μασκαρπόνε, την μαρέγκα, κουταλιά-κουταλιά. Ανακατεύετε απαλά μέχρι
να ομογενοποιηθεί η μαρέγκα στην κρέμα μασκαρπόνε. Τη βάζετε στο
ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα μπισκότα. Βουτάτε τα σαβαγιάρ
τρία-τρία στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα και τα βάζετε σαν βάση
στα ποτήρια. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι της
σούπας βάζετε κρέμα στα ποτήρια 1κ.σ. Συνεχίζετε μέχρι να γεμίσουν
τα ⅔ των ποτηριών. Βάζοντας εναλλάξ σαβαγιάρ-κρέμα-σαβαγιάρ-κρέμα.
Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν και
σερβίρετε.

Top