TORTILLA – ΜΕΞΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • ¼ κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ.  βιτάμ (παγωμένο)
  • ζεστό νερό, όσο χρειάζεται η ζύμη
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σαν τραχανά να γίνουν
ομοιόμορφο μείγμα και στο τέλος προσθέτετε το νερό και τις
ζυμώνετε.  Αφήνετε το ζυμάρι σας να ξεκουραστεί για 15΄ και
κατόπιν χωρίς να τις αλευρώσετε ανοίγετε χοντρούλικο φύλο και τις
κόβετε με ένα ποτήρι ή όσο μεγάλες τις θέλετε με ανάλογο κουπ- πατ.
Τις ψήνετε σε τηγάνι αντικολλητικό ή σε πλάκα αντικολλητική
χωρίς λάδι και τις στοιβάζετε  διπλωμένες σαν μισοφέγγαρα που
μέσα θα βάλετε το φαγητό.

ΣΗΜ.: Αν θέλετε πριν τις ψήσετε τις κόβετε
και σε τριγωνάκια μικρά και τις πασπαλίζετε με γλυκιά ή καυτερή
πάπρικα ανάλογα με τα γούστα σας και ελάχιστο αλάτι να γίνουν
πικάντικες. Τις βουτάτε σε καυτερό κέτσαπ με τσίλι ή σε λιωμένο
τυρί τσένταρ, ή διάφορα άλλα ντιπ.

Top
hacklink al hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog wordpress nulled themes