ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 225 ml μαργαρίνη
  • 150 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 βανίλιες

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φουντούκι τριμμένο

ΣΑΝΤΙΓΙ

  • 220 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. ζάχαρη

ΣΙΡΟΠΙ

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • 2 κ.γ. κονιάκ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Καβουρδίζετε σε ένα τηγάνι για 2΄-3΄ το φουντούκι και το αλέθετε.
Λειώνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη μαργαρίνη και την αδειάζετε
στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τις βανίλιες, το γάλα, το φουντούκι και τέλος το αλεύρι
σταδιακά με το μπέικιν και το κακάο. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα
ταψάκι Νο23, αδειάζετε το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί ξεφορμάρετε το
κέικ το αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβετε στη μέση κυκλικά
με ένα μαχαίρι σε δύο ή περισσότερες φέτες.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό, το αφήνετε
να βράσει 5΄ από το σημείο βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά αφήνετε
να κρυώσει προσθέτετε το κονιάκ.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος μέχρι να
αφρατέψει. Ανακατεύετε την πραλίνα φουντουκιού με τα φουντούκια σε
ένα μπολ και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε απαλά να
ενωθούν τα υλικά και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο. Χτυπάτε στο μίξερ
την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Βάζετε σε μία πιατέλα την μία
φέτα του κέικ με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε το μισό σιρόπι και
απλώνετε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα την κρέμα πραλίνας. Την
καλύπτετε με την άλλη φέτα κέικ, τη σιροπιάζετε και στρώνετε την
σαντιγί. Πασπαλίζετε με φουντούκια. Βάζετε το γλυκό για 2 ώρες στο
ψυγείο. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Top