ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. τραχανά ξινό ή γλυκό
  • 1 κρεμμύδι καρέ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • 3-4 κ.σ. λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 250 γρ. απάκι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κούπες νερό (περίπου)
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι στη μισή
ποσότητα ελαιόλαδου. Προσθέτετε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι και
το πιπέρι. Σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Βάζετε την ντομάτα και
αφήνετε την σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά. Ρίχνετε τον τραχανά
και ανακατεύετε για 5΄. Προσθέτετε το νερό και αφήνετε το φαγητό να
σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει για 15΄. Σε τηγάνι σοτάρετε το
δενδρολίβανο και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να βγάλουν το άρωμά
τους και απομακρύνετε το δενδρολίβανο από το τηγάνι. Προσθέτετε το
απάκι και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ζεσταθεί. Σβήνετε με το κρασί
και κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό
προσθέτοντας από πάνω μερικές φέτες απάκι σε κάθε πιάτο.

Top
hacklink al izmir escort hack forum instagram takipçi kasma türkçe adult oyunlarxhamsterdenizli escortlive sex camsfxprobrazzers pornogrup pornokartal escortankara escort