ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΥΛΙΚΑ
                                                      

  • 1 φύλλο χωριάτικο
  • 250 γρ. γλυκό τραχανά
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο & 1 κ.σ. για το άλειμμα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τον τραχανά σε χλιαρό νερό για 2-3 ώρες να φουσκώσει και
να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέστε την φέτα, το κρεμμύδι, το
δυόσμο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι (προσεκτικά) και το
λάδι και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
Απλώνετε το φύλλο σε λαδωμένο μέτριο ταψί φροντίζοντας να
περισσεύει στις άκρες. Ρίχνετε το χυλό και απλώνετε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σκεπάζετε με το φύλλο που
περισσεύει, αφήνοντας το κέντρο της πίτας ξεσκέπαστο. Αλείφετε με
λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200οC για 1 ώρα
περίπου.

ΣΗΜ.: Παραδοσιακή πίτα
Πελοποννήσου.

Top