ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φακές
  • 2 πατάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 3 πράσα σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ξίδι από λευκό κρασί (για το σερβίρισμα)
  • 1 lt σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και
σοτάρετε τα πράσα. Αλατοπιπερώνετε και όταν μαλακώσουν λίγο (μετά
από 5΄-6΄), προσθέτετε τις φακές. Ανακατεύετε μέχρι να λαδωθούν
καλά οι φακές και προσθέτετε το σκόρδο και τον πελτέ. Ανακατεύετε
και μόλις αρχίσει να κολλάει ο πελτές στον πυθμένα της κατσαρόλας,
ρίχνετε το ζωμό ή το νερό. Προσθέτετε τις τριμμένες πατάτες, το
μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, την πάπρικα, ανακατεύετε και αφήνετε τη
σούπα να βράσει για περίπου 40΄ σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να γίνουν
οι φακές. Αν δείτε ότι χρειάζεται επιπλέον υγρό, προσθέτετε λίγο
ζωμό ή νερό. Αποσύρετε, αφαιρείτε το δαφνόφυλλο και πολτοποιείτε τη
σούπα στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις. Σουρώνετε τον πολτό, σε
λεπτό σουρωτήρι – σήτα, για καλύτερη υφή. Ρυθμίζετε την πυκνότητα
της σούπας σύμφωνα με το γούστο σας, βράζοντάς την ή αραιώνοντάς
την με λίγο βραστό νερό. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε τη
σούπα με λίγες σταγόνες ξίδι.

Top
hacklink al hd film izle hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes