ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΑ – ΛΗΜΝΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 2½ ποτήρια αμύγδαλα τριμμένα με τη φλούδα τους
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • ½ ποτηράκι λικέρ βύσσινο
  • 1 ποτηράκι κονιάκ

ΓΛΑΣΣΟ

  • ½ κιλό σοκολάτα λευκή
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη, τη
σοκολάτα, προσθέτετε το κονιάκ, το λικέρ και τα ζυμώνετε έως ότου
γίνουν ομοιογενές μείγμα. Βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ, πλάθετε
το μείγμα σε μπαλίτσες. Βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με
λαδόκολλα. Αφήνετε να στεγνώσουν και ετοιμάζετε το γλάσσο. Λιώνετε
τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και
ανακατεύετε έως ότου ενωθούν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε
το  γλάσσο να γίνει χλιαρό. Ρίχνετε ένα-ένα τα φοντάν, τα
γυρίζετε μέσα στο γλάσσο, τα γυρίζετε να καλυφθούν με αυτό και τα
βάζετε σε μια σχάρα να στεγνώσουν για 24 ώρες.


ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ

Μπορείτε να γλασσάρετε τα γλυκά με βανίλια υποβρύχιο. Βάζετε τη
βανίλια να μαλακώσει σε μπεν-μαρί. Όταν λιώσει η βανίλια καρφώνετε
τις μπαλίτσες με μια οδοντογλυφίδα και τις βουτάτε μέσα στο μείγμα
με τη λιωμένη βανίλια, βάζετε τα γλυκά πάνω σε μια σχάρα να
στεγνώσουν.

ΣΗΜ.: Τα βενεζέλικα συνήθως φτιάχνονται με
σκούρα αμύγδαλα ή ασπρισμένα.

Top