VITELLO TONΝATO (Βιτέλο Τονάτο) – ΙΤΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. νουά από μοσχάρι γάλακτος (1 κιλό)
  • 1 κλαράκι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

  • 300 γρ. τόνο
  • 1½ φλιτζ. μαγιονέζα
  • 3 αντζούγιες ξαλμυρισμένες σε νερό με ξίδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • λίγα από τα λαχανικά που έβρασαν με το κρέας

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

  • ραπανάκια
  • φύλλα μαντζουράνας ή ρόκας
  • κάππαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε σε μέτρα κατσαρόλα το κρέας με τα
λαχανικά και τα μυρωδικά μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε να κρυώσει
και το κόβετε σε λεπτές φέτες με ηλεκτρικό μαχαίρι κατά προτίμηση.
Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας
ομοιογενής πολτός. Αν η σάλτσα πέσει σφιχτή, την αραιώνετε με λίγο
ζωμό και λαχανικά από την κατσαρόλα όπου έβρασε το κρέας. Βάζετε
τις φέτες του μοσχαριού σε μια πιατέλα και τις περιχύνετε με τη
σάλτσα.

ΣΗΜ.: Αυτό το καλοκαιρινό
πιάτο γίνεται και με χοιρινό ψαρονέφρι. 

Top