ΖΑΡΚΟΠΙΤΑ ή ΚΟΥΡΚΟΥΤΟΠΙΤΑ ή ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ – Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 4 φλιτζ. αλεύρι
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι και τη φέτα
θρυμματισμένη καλά. Ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα. Το πάχος της πίτας δεν
πρέπει να ξεπερνά τα 1½-2εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
100οC για 20΄-25΄ περίπου.

ΣΗΜ.: Θα συναντήσετε διάφορες παραλλαγές
της συνταγής. Κάποιοι χρησιμοποιούν ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, ενώ
κάποιοι άλλοι προσθέτουν και 1-2 αυγά. Τέλος μπορείτε τη
θρυμματισμένη φέτα να την ρίξετε στο ταψί, αφού έχετε ρίξει πρώτα
το χυλό.

Top