ZUPPA INGLΕSE (τσούπα Ινγκλέζε) – ΙΤΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

(για 8 μερίδες)

  • 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  • 200 ml γάλα φρέσκο ανακατεμένο με 30 γρ. μαύρο ρούμι
  • 300 γρ. φρούτα της αρεσκείας σας, ψιλοκομ. (κατά προτίμηση
    φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα ή φρέσκα φρούτα εποχής )

 

ΚΡΕΜΑ

  • 500 ml. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 25 γρ. αλεύρι
  • ½ κλωναράκι βανίλιας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε
    παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι).

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΡΕΜΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τους
κρόκους. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Χαράσσετε το κλωναράκι
της βανίλιας, τραβάτε τα σποράκια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνετε
μαζί με το περίβλημα στην κατσαρόλα. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά
και προτού βράσει το γάλα (όταν θα έχει απλά ζεσταθεί), ρίχνετε το
1/3 στο μείγμα ζάχαρης-αλευριού-κρόκων και ανακατεύετε. Ρίχνετε το
μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε
το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε την κρέμα σε
καθαρό σκεύος και την σκεπάζετε με μεμβράνη έτσι που να εφάπτεται
στην επιφάνειά της. Όταν κρυώσει, αφαιρείτε το κλωναράκι βανίλιας
και τη χτυπατε με ένα σύρμα ή στο μίξερ ώστε να αποκτήσει λεία
και βελούδινη υφή. Προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και
ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μικρά ατομικά) βάζετε μια στρώση
σαβουαγιάρ και τα βρέχετε με λίγο από το μείγμα γάλακτος και ρούμι.
Καλύπτετε τα σαβουαγιάρ με το 1/4 από την κρέμα, απλώνετε λίγα
ψιλοκομμένα φρούτα και συνεχίζεται την ίδια διαδικασία και με τα
υπόλοιπα υλικά. Τελειώνετε, διακοσμήστε  με φρούτα.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Top