ΖΥΓΟΥΡΙ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά ζυγούρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 φλιτζ. τραχανά
  • λίγα φύλλα δυόσμο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια και το πλένετε. Το
βάζετε με νερό στην κατσαρόλα μέχρι να το σκεπάζει και το βάζετε
στη φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει ξαφρίζετε και το σουρώνετε.
Πλένετε καλά το κρέας. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό,
τόσο ώστε να το σκεπάζει και ακόμα παραπάνω. Το βάζετε στην φωτιά,
όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνετε την δάφνη και το κρεμμύδι και
χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Αφήνετε να σιγοβράσει για 2 ώρες
περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε
τις ντομάτες, τον δυόσμο το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε να
βράσουν. Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό σε άλλη
κατσαρόλα, συμπληρώνετε νερό, αν είναι λίγος ο ζωμός και το βάζετε
στην φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει ρίχνετε μέσα τον τραχανά
ανακατεύετε και βράζετε για 15΄. Σερβίρετε το κρέας στο πιάτο μαζί
με τον τραχανά ή χωριστά.

ΣΗΜ.: Το φαγητό πρέπει να
είναι αραιό. Η αναλογία τραχανά/νερού ⅓ εξαρτάται όμως το πώς σας
αρέσει η σούπα. Στη συνταγή, αυτή βάζετε 1 φλιτζάνι  τραχανά,
5 φλιτζάνια  νερό.

Top