- 500 γρ. κοχυλάκια
- 250 γρ. γαρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες καρέ
- 1 φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
- 10 ντοματίνια
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα κοχυλάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις
οδηγίες του παρασκευαστή. Τα στραγγίζετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι
νερό. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια
φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες.
Τις σοτάρετε για 2΄-3΄ και τις αφαιρείτε. Προσθέτετε τα λαχανικά
και τα σοτάρετε για 3΄-4΄. Τα σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το νερό,
αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να μαγειρευτούν για 6΄. Προσθέτετε τις
γαρίδες και βράζετε για 3΄-4΄. Ρίχνετε τα κοχυλάκια στο τηγάνι.
Προσθέτετε τις 2κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και
ανακατεύετε. Βράζετε για 2΄ και αποσύρετε το τηγάνι. Αφήνετε
για 5΄ και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.