ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 500 γρ. ζυμαρικό
  • 4-5 ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-3 σκελίδες σκόρδο
  • ούζο
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό
  • βασιλικό
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το εντεράκι. Βάζετε σε ένα
μπολ τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το λιωμένο
σκόρδο και αφήνετε σε το ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα. Σοτάρετε
σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι 1΄-2΄ και προσθέτετε τις
γαρίδες με το μείγμα και σοτάρετε για 2΄ ακόμα. Σβήνετε με το ούζο
και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τις τριμμένες
ντομάτες και αφήνετε να δέσει η σάλτσα  Όταν πάρει βράση
αφαιρείτε τις γαρίδες. Παράλληλα σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό
βράζετε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζετε το ζυμαρικό και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε προσεκτικά.

Top