ΠΑΡΦΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 280 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ.  μαστίχα, κοπανισμένοι καλά στο γουδί με ελάχιστη
    ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι
    να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με τη μαστίχα. Σε ένα
μπολ ανακατεύετε ελαφρά,  τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους
αδειάζετε στην κατσαρόλα με το γάλα. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια
φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να δέσει κάπως η κρέμα. Αυτό
θα συμβεί όταν η θερμοκρασία της φτάσεις στους
84ο-85οC.  Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά
και αδειάζετε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος. Γεμίζετε ένα μεγάλο
μπολ με παγάκια και ακουμπάτε επάνω το σκεύος με την κρέμα.
Ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πέσει η θερμοκρασίαι. Βάζετε την
παχύρρευστη κρέμα γάλακτος στη χλιαρή κρέμα ανακατεύοντας απαλά
με μια κουτάλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα ή
σε κάποιο άλλο σκεύος της αρεσκείας σας και το βάζετε στην κατάψυξη
να παγώσει (περίπου 12 ώρες). Για να ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη φόρμα
για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε σε μια
πιατέλα. Σερβίρετε με σος της αρεσκείας σας.

ΣΗΜ.: ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Παρφέ
μόκα:
Αντί μαστίχας προσθέτετε στην κατσαρόλα με
το γάλα 20 γρ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη).
Παρφέ
σοκολάτα:
Προσθέτετε 350 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
στην κρεμ ανγκλέζ, όταν την αποσύρετε από την φωτιά.

Παρφέ Βανίλια: Αντί μαστίχας,
προσθέτετε τη α σποράκια από 1 κλωνάρι βανίλιας.

Top